Altea

Altea ligt ten noorden van Benidorm aan de Mediteraanse kust. Het is een prachtige plek om te wonen, wij bieden een uitgebreid aanbod van huizenappartementen en villas te koop aan in Altea. Altea is een museum op zichzelf en het meest pittoreske stadje aan de Costa Blanca. Een plaats waar veel (inter)nationale schilders, beeldhouwers, dichters, zangers en schrijvers hun inspiratie opdoen. 

Eenmaal in Altea is het eventjes kijken waar je naartoe wilt, want hier ligt de oude binnenstad niet aan de kust maar op een heuvel waar de kerk met het met Valenciaans keramiek betegelde dak de -Nuestra Señora del Consuelo- ligt, die o.a. met de Toren van Galera tot het Culturele Erfgoed van Spanje behoort.Wie de oude binnenstad wil bezoeken gaat door de kleine pittoreske straatjes naar boven.

Altea Old Town 

Eenmaal boven aangekomen mag je genieten van het prachtige plein bij de kerk Nuestra Señora del Consuelo en het indrukwekkende uitzicht op Altea, de Middellandse Zee ,de berg genaamd Bernia en het verderop gelegen dorp Albir. Het plein zelf is ook bijzonder sfeervol, zeker als de avond valt. De terrassen zitten hier dan ook vrijwel elke avond vol en het bruist er van leven door jong en oud . Een aantal restaurants en kunstgaleries maken het plaatje compleet ook in het centrum zelf zijn meerdere kunstwerken kunnen te bewonderen

Altea wordt ook gekenmerkt door zijn de vele kleine pittoreske straatjes met de witte huisjes. Deze straten stammen uit de tijd dat de Moren hier de scepter zwaaiden en veel huizen zijn nog redelijk in de oorspronkelijke staat. Een wandeling door de met keien ingelegde wandelpaden en trappen is zeker de moeite waard. Het is een paradijs voor iedere fotograaf omdat je hier prachtige plaatjes kunt schieten. Wie de Moorse kerk op haar mooist vast wil leggen moet dat eigenlijk, niet in de stad zelf doen, maar dan het beste met het ochtendlicht een mooi plekje opzoeken op één van de heuvels ten noordwesten van de stad.

Altea Huizen 

Het nieuwe gedeelte van Altea, het deel dat aan de kust ligt is meer commercieel en je vind daar een ruime keuze aan restaurants en cafe´s langs de boulevard , sinds 2017 is er nu ook een strand naast de boulevard waar men kan genieten van de zon en de zee en het uitzicht naar de grote rots van Calpe ( Peñon de Ifac ) en de vuurtoren van Albir.

Ook de boulevard is veel veranderd ten opzichte van jaren geleden en men kan nu dan ook een mooie wandeling maken langs de hele kust van Altea.Voor de wandel liefhebber is het stadje Albir te voet langs zee goed te bereiken. Ook voor de fiets liefhebber biedt Altea de nodige accommodaties, met de voor hun aangelegde fietspaden langs de boulevard.

Altea staat bekend voor haar vele Fiestas, processies en evenementen.

Bijvoorbeeld het Driekoningenfeest op de avond voor driekoningen in januari, het feest van de Moren en de Christenen in februari en september, in juni zijn er feesten op het strand ter ere van Santa Trinidad, in juli wordt de patroonheiligen Virgin del Carmen van de grote kerk geëerd en in augustus mag niemand aan de Costa Blanca het indrukwekkende en grootste vuurwerk in Spanje missen, aan het strand in La Olla, waar kosten nog moeite worden gespaard om dit ieder jaar weer een belevenis te maken .De bezoekers komen dan ook van heinde en ver en nemen hun picknickmand en tafels en stoelen mee om zo de hele dag te wachten op dit grote spektakel in La Olla.

Wie in of rondom Altea wil overnachten kan niet alleen kiezen uit diverse appartementen complexen en meerdere hotels, maar vooral ook uit de vele villa's die rondom Altea te vinden zijn. Vooral in de buurt van het kleine nabijgelegen dorpje Altea la Vella en de urbanisatie Sierra de Altea, Urlisa en Altea Hills. Hier vind je veel villa's die, vrijwel altijd voorzien zijn van een privézwembad en vooral in deze streek hebben de villa's vaak een spectaculair uitzicht op Altea, de baai van Altea, de omliggende bergen en de skyline van Benidorm.