Jalon Vallei

De Jalón Vallei zal je hart stelen als je ziet in wat voor prachtige omgeving je je bevindt. Deze vallei heet oorspronkelijk: Valle de Pop. De vallei bestaat uit de dorpen: Jalón, Alcalalí, Llíber, Parcent, Murla, Benichembla, Senija en Castell de Castells. Vooral de eerste vier dorpen zijn bekend onder de toeristen. Vooral de Nederlanders en Engelsen hebben de afgelopen jaren hun thuisbasis hier gevonden! Wij van Altea Premium Properties makelaars bieden een ruim aanbod van appartementen, villas en nieuwbouw woningen te koop aan in en rond de Jalón Vallei. 

Jalon Vallei informatie  

In de vallei kun je uitstekend wandelen, fietsen en klimmen. Ben je niet zo sportief? Geen probleem! Er zijn veel terrasjes te vinden en binnen twintig minuten zit je aan de zee van bijvoorbeeld Calpe of Moraira.

Mocht je van wijn houden, ook dan zit je perfect in de Jalónvallei. De vallei staat namelijk bekend om zijn zoete dessertwijnen; Moscatel en Mistella. Vergeet ook zeker niet een bezoek aan een van de bodega’s. 

Jalon Xalon natuur bergen

Jalón / Xaló

Het dorp Jalón ( in Valenciaans Xaló) is de "hoofdstad” en ligt in het hart van de vallei en wordt omringt door de gebergten Penyo de la Mica, Sierra de Forner, de Castellet en de Sierra de Bernia . Het is een rustig dorp gelegen in het binnenland van de Costa Blanca. Jalon is vooral bekend vanwege de wijnteelt die rondom het dorp plaatsvindt .

Door de weeks kun je er wandelen en genieten van de omgeving en de oude kern, waar Calle Mayor en Plaza de Jalón de belangrijkste plekjes van het dorp zijn. Of je brengt een bezoek aan de wijncoöperatie. Hier kun je de smaakvolle streekwijnen proeven en kopen. De prijzen die je hier betaalt zijn een lachertje als je de prijzen vergelijkt die je in de supermarkten tegenkomt. Voor goede wijn betaal je hier slechts enkele euro’s per liter. Prachtig is in de zomermaanden rivier Rio Jalón. De lage waterstand in combinatie met de vele struiken en bloemen in de rivierbedding zorgen samen voor een schilderachtig plaatje.

Jalon Vallei Markt 

Dé trekpleister van Jalón is echter de wekelijkse rommelmarkt die iedere zaterdag de westkant van het dorp verandert in één grote vlooienmarkt. In totaal zijn er ongeveer 200 tot 250 kraampjes en stalletjes terug te vinden op deze markt. Het is een grote publiekstrekker. De vlooienmarkt begint rond een uur of 8 en rond 14 uur is de markt ten einde. In het meest noordelijke deel van de markt zie je de zelfde toeristische spullen die je op heel veel andere toeristenmarkten aan de Costa Blanca ziet: Spaanse jurkjes, hoeden, namaaktassen, zonnebrillen en andere weinig originele stukken. Ook in de zuidelijke punt van de markt zie je zulke kraampjes. Het overgrote deel van de vlooienmarkt betekent snuffelen tussen oude spullen die variëren van antiek tot vintage. Over het algemeen ontstijgt het aanbod het niveau van een doorsnee rommelmarkt. Wie goed rondneust die kan nog echt met leuke spulletjes thuiskomen.